Europa i Flammer

8. april 2018

Mandag den 9. april mødes Statsminister Lars Løkke Rasmussen med den britiske Premierminister Theresa May for at finde ud af, hvordan der dannes fælles fodslag mellem EU-landene, Storbritannien og USA mod Rusland efter nervegiftangrebet i Salisbury. Vi spørger Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen, hvad den danske Statsminister vil lægge vægt på til mødet, og om han vil benytte lejligheden til at få betonet de danske prioriteter for Brexit-forhandlingerne.

Nervegiftangrebet i Salisbury har skabt diplomatisk krise mellem Vesten og Rusland. Derfor er anlæggelsen af den kontroversielle russiske gasledning, Nord Stream 2, blevet mere usandsynlig som konsekvens af den forværrede relation. Vi beder den tidligere Radikale Udenrigsminister Martin Lidegaard om en analyse af situationen og hans holdning til sagen.

Vi får også selskab af Politikens nye EU-korrespondent, den garvede politiske journalist og redaktør Elisabet Svane, som påbegyndte sit nye job i den forgangne uge. Vi skal høre lidt om hendes overordnede forventninger til jobbet og så skal vi høre lidt om hendes syn på snitfladen mellem public service og fake news set i et europæisk perspektiv.

Endeligt laver vi også en kort gennemgang af dagens valg i Ungarn, hvor den siddende Premierminister Viktor Orbán ser ud til at løbe af med sejren.