Datolinjen

10. april 2018

Sent lørdag aften blev byen Douma i Syrien ramt af et kemisk angreb. Ifølge meldinger fra aktivistgrupper i Syrien, er mindst 70 personer blevet dræbt under dette angreb, hvor der stadig er stor usikkerhed om tallene. Byen Douma er den sidste oprørskontrollerede by i det østlige Ghouta, som ligger nær hovedstaden Damaskus. Vi taler med Patrick Steen Pedersen, fuldmægtig hos Forsvarsakademiet med speciale i syriske oprørsgrupper.

I Ungarn blev Viktor Orban genvalgt som landets Premiereminister efter at hans parti, Fidesz, fik 75% procenter af stemmerne ved parlamentsvalget. På listen over personer, der har ønsket Viktor Orban tillykke finder man blandt andet Marine Le Pen fra det fransk Front Nationale og Geert Wilders, lederen af den hollandske frihedsparti. Og det er nok ikke noget tilfælde – for ligesom dé to – er Orban også frygtet i EU og kendt for det – der i hvert fald i vestlig presse – bliver kaldt for rabiate holdning. Det engelsk sprogede franske medie France23 kalder ham ”Poster boy for nationalists worldwide”. Med os i studiet har vi Krisztina Vas Nørbæk, skribent om ungarske forhold ved magasinet rØst og selv fra Ungarn.

I Libanon er det teknisk set ulovligt at være homoseksuel, men i hovedstaden Beirut blomstrer et miljø af drag-performere, som blæser på landets love. Journalist med base i Beirut, Thomas Aagaard, har været på reportagetur ind i miljøet for det internationale medie BBC.

Vært: Christine Randa

Andre udsendelser