Datolinjen

11. april 2018

Men vi begynder aftenens udsendelse i USA, hvor Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, her til aften er til høring i Senatet om Facebooks rolle i en skandale, der handler om beskyttelsen af facebookbrugeres data.

For nylig blev det afsløret, at det er lykkedes analyseselskabet Cambridge Analytica at få adgang til data fra 87 millioner Facebookprofiler på det sociale medie. Heriblandt knap 42.000 danskeres.

De mange data er ifølge en tidligere ansat, Christopher Wylie, bl.a. blevet brugt til at påvirke amerikanske vælgere, der skulle stemme ved præsidentvalget i 2016. Vi taler med Mikkel Flyverbom, professor på CBS.

Det påståede kemiske angreb mod Douma i Syrien lørdag aften skal efterforskes. Sådan lød udmeldingen fra den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, i dag i FN´s sikkerhedsråd.

Den russiske udenrigsminister benyttede desuden lejligheden til at kritisere Vesten for " at benytte anti-russiske argumenter for at fremme deres russofobiske mål". Vi ser nærmere Flemming Splidsboel, seniorforsker ved DIIS og ekspert i russiske forhold.

Tyrkiet kræver at over 150.000 genstande og artefakter fra europæiske og amerikanske museer leveres tilbage. Sidste år blev der oprettet en slags task-force, der har til opgave at bringe tyrkisk kulturarv tilbage til moderlandet. Og et af de museer, som har fået den her Tyrkiske task-force på besøg, er museet Davids Samling i København. Vi taler med Mehmet Ümit Necef, lektor på Center for Mellemøststudier på SDU.

Andre udsendelser