24syv Morgen

11. april 2018 - kl. Zuckerberg til hø

I går aftes dansk tid undskyldte Facebooks stifter og topchef Mark Zuckerberg i det amerikanske senat. For nyligt blev det nemlig afsløret, at det er lykkedes analyseselskabet Cambridge Analytica at få adgang til data fra 87 millioner facebookprofiler. De mange data er ifølge en tidligere Facebook-ansat blevet brugt til at påvirke amerikanske vælgere, der skulle stemme ved præsidentvalget i 2016. Vi taler med den danske internetforsker Morten Bay, UCLA, Californien.

Den nye politiskole i Vestdanmark bliver 4 måneder senere færdig, end man havde regnet med. Skolen bliver nok først klar d. 1. oktober 2020 - 3,5 år efter beslutningen om at bruge en nedlagt sygeplejeskole som ny politiskole blev truffet. Samtidig stiger prisen på skolen med 20 millioner kroner til 521 millioner i alt. Det var den tidligere Venstre-regerings plan at opføre en helt nybygget skole i Herning. Både DF og S modsatte sig dog dén model. Vi hører fra bl.a. DF's Peter Kofod om sagen, der trækker i langdrag.

Det er en udfordring at nå frem til tidligere krigsforbrydere og holde dem ansvarlige. Men det er måske lykkedes i en sag herhjemme. En 50-årig dansk statsborger skal udleveres til Rwanda, hvor han er anklaget for at have deltaget i folkedrabet i 1994.Det besluttede Hillerøds byret i går. Vi taler med tidligere MF'er og forsvarsadvokat for manden, Bjørn Elmquist.

Bølgerne går i disse dage højt mellem Esbjerg og Fanø, hvor planer om en gigantisk udvidelse af Esbjerg Havn har fået Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn fra Alternativet, til at protestere. Konflikten er allerede blevet døbt 'Havnekrigen'. Den handler om hensynet til Vadehavet på den ene side og vækst og udvikling i Esbjerg Havn på den anden. Vores reporter Tine Toft har været i Esbjerg og på Fanø og talt med indbyggerne om konflikten.

Lægen, der blev kendt for ulovligt at hjælpe sine patienter med at begå selvmord, Svend Lings, fortsætter sit arbejde, selv om han har fået frataget sin autorisation. Endnu en læge er nu blevet sigtet for assisteret selvmord, fordi han har hjulpet Svend Lings med at udskrive medicin til patienter, der ville tage deres eget liv. Han hedder Frits Schjøtt, er 83 år gammel og er pensioneret. Radio24syvs reporter Søren Mejer Jensen har talt med ham. 

Værter: Ida Herskind & Tinne Hjersing Knudsen

Andre udsendelser