24syv Morgen

11. april 2018 - kl. Fanøs borgmester

I dag taler vi om havnekonflikten mellem Esbjerg og Fanø. Esbjerg vil udvide deres havn med 1 million kvadratmeter, fordi der ikke er plads til havnens aktiviteter. Men havet ligger klods op af det fredede område, Vadehavet. Det har fået Fanøs borgmester fra Alternativet, Sofie Valbjørn, til at protestere. Hun er i studiet til et interview. 

Til september er der valg i Sverige. Det er et valg, som i den grad kommer til at handle om indvandring. Op til valget sender Sveriges Radio en serie med samtlige svenske partiledere, hvor de fortæller om det, de elsker allermest ved Sverige. Det højreorienterede Sverigedemokraternes (SD) leder, Jimmie Åkesson, valgte dog ikke et sted i Sverige, men Hvidovre. Vi taler med DF's viceborgmester i Hvidovre, Mikkel Dencker, og spørger ham, hvorfor han tror, Hvidovre er et forbillede for SD.

Lægen, der blev kendt for ulovligt at hjælpe sine patienter med at begå selvmord, Svend Lings, fortsætter sit arbejde, selvom han har fået frataget sin autorisation. Endnu en læge, Frits Schjøtt, er nu blevet sigtet for assisteret selvmord, fordi han har hjulpet Svend Lings med at udskrive medicin til patienter, der ville tage deres eget liv. En af de to personer, som Frits Schjøtt udskrev medicinen til, forsøgte at tage sit eget liv, men mislykkedes. Vi har Svend Lings med på en telefon.

De seneste år har liberale politikerne haft  travlt med at diskutere og indføre forbud: Zoneforbud, opholdsforbud, lejrforbud og Burkaforbud. Det kunne Institut for Menneskerettigheder fortælle i deres årsrapport i denne uge. En konklusion som i øvrigt bakkes op af den juridiske tænketank Justitia. Spørgsmålet er bare, hvordan forbud kan være liberal politik. Vi spørger Marcus Knuth, integrationsordfører i Venstre, Danmarks liberale parti. 

Værter: Ida Herskind & Tinne Hjersing Knudsen

Andre udsendelser