24syv Morgen

11. april 2018 - kl. Esbjergs borgmeste

I disse dage går bølgerne højt mellem Esbjerg og Fanø, hvor planer om en gigantisk udvidelse af Esbjerg Havn har fået Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn fra Alternativet, til at protestere. Konflikten er allerede blevet døbt 'Havnekrigen'. Den handler om hensynet til Vadehavet på den ene side og vækst og udvikling i Esbjerg Havn på den anden. Vi har Jesper Frost Rasmussen, Venstres borgmester i Esbjerg, i studiet til en snak om Havnekrigen.

Tidligere på ugen havde vi besøg af Jonas Kofoed, der er far til to muskelsvindsramte børn, som sidder i rullestol, ikke kan spise selv og ikke kan vende sig om natten - en tilstand der forværres dag for dag. De er blevet forhindret i at få medicinsk behandling, fordi medicinen ifølge Medicinrådet, er for dyr. Den er derfor blevet afvist som standarsbehandling. Vi taler med Stephanie Lohse, regionsrådsformand fra partiet Venstre, og spørger, hvad hun har at sige til Jonas og den situation, hans børn nu står i.

Lægen, der blev kendt for ulovligt at hjælpe sine patienter med at begå selvmord, Svend Lings, fortsætter sit arbejde, selv om han har fået frataget sin autorisation. Endnu en læge er nu blevet sigtet for assisteret selvmord, fordi han har hjulpet Svend Lings med at udskrive medicin til patienter, der ville tage deres eget liv. Lægen hedder Frits Schjøtt, er 83 år gammel og pensioneret. Han havde egen psykiaterpraksis i Svendborg i 24 år. Radio24syvs reporter Søren Mejer Jensen har talt med ham. 

Værter: Ida Herskind & Tinne Hjersing Knudsen

Andre udsendelser