24syv Morgen

12. april 2018 - kl. Trump lover at bes

"Rusland lover at skyde missiler affyret mod Syrien ned. Hold jer klar Rusland, for missilerne kommer, og de er pæne, nye og smarte! I burde ikke være venner med et gas-dræbende dyr, der dræber sit eget folk og nyder det!" Sådan skrev USA's præsident Trump forleden på Twitter. Vi har Mikkel Storm Jensen, major og forsker på Forsvarsakademiet, i studiet til en snak om forholdet mellem USA og Rusland og krigen i Syrien.

Lige nu sidder der en toårig dreng i det lukkede fængsel i Ringe. For at beskytte barnets identitet bliver han kaldt Julius. Drengens mor sidder inde for drab og har fået en dom på 12 år. Julius har boet hele sit liv blandt hærdede kriminelle, men går i dagpleje i løbet af dagen. Marie Nørgaard, journalist på Ekstra Bladet, har fulgt sagen tæt og er i studiet for at berette om, hvordan det kan gå til, at et barn vokset op i et lukket fængsel.

Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, blev igår udspurgt i en høring i den amerikanske kongres. Det var anden gang på to dage, at facebook-chefen måtte stå skoleret foran politikere i sagen om virksomheden Cambridge Analyticas (CA) misbrug af over 80 millioner facebook-profiler. CA har brugt data i målrettede politiske kampagner, blandt andet for Trumps præsidentkampagne og for Brexit-kampagnen. Katrine K Pedersen, forfatter og ekspert i kommunikation og medieudvikling, gør os klogere på sagen. 

Tidligere på ugen havde vi besøg af Jonas Kofoed, der er far til to muskelsvinds-ramte børn,  som sidder i rullestol, ikke kan spise selv og ikke kan vende sig om natten. Drengene lider af den sjældne form for muskelsvind, SMA, som er meget dyr at udvikle medicin til. Steen Werner Hansen, formand for Medicinrådet, som er det organ, der har besluttet, ikke at godkende medicinen til standartbehandling, er i studiet. Han forsvarer Medicinrådets beslutning. 

Værter: Ida Herskind & Tinne Hjersing Knudsen

Andre udsendelser