24syv Morgen

12. april 2018 - kl. Bør journalister

Skal journalister skrive under på et journalistløfte og politikere på et politikerløfte for at øge folks tillid til dem? Top-tre af de faggrupper, der scorer lavest på troværdighed, er politikere, bilforhandlere og journalister. Ulrik Haagerup, direktør i Constructive Institute på Aarhus Universitet, mener at journalister bør skrive under på et journalistløfte. Mette Davidsen-Nielsen, kulturredaktør på Politiken, Jeppe Gaardboe, journalist, Nanna Bonde, folketingskandidat for SF, og Kenneth Kristensen Berth, DF, diskuterer løftets relevans. 

Syge udlændinge, der vil søge om humanitært ophold i Danmark, er i 3 måneder blevet fejlinformeret af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Selv om Inger Støjberg i januar i år erkendte, at hendes ministerium i mere end et år har givet ulovlige afslag til syge udlændinge, fordi man ikke har fulgt en dom fra Menneskrettighedsdomstolen, er det først nu, at ministeriet har ændret den vejledning, der ligger på hjemmesiden Nyidanmark.dk. Jeppe Findalen,  journalist på Radio24syv, har været med til at afdække sagen og er i studiet.

Ali Hamann var Danmarks største hypnotisør. men pludselig tog hans karriere en drejning, da han blev anklaget  for voldtægt, voldtægtsforsøg og blufærdighedskrænkelse. Og i 1982 blev han dømt for det.  Ali Hamanns barnebarn og vinder af Den store bagedyst, Tobias Hamann, er i studiet. Ud over at være vinder af Den store bagedyst er Tobias hypnotisør, og det lykkes ham sende Radio24syvs vært i dyb trance. Lyt med. 

Værter: Ida Herskind & Tinne Hjersing Knudsen

Andre udsendelser