Datolinjen

13. april 2018

Når man læser diverse danske og internationale medier i dag er det nemt at blive deprimeret og faktisk også lidt småbange. Er vi på vej mod tredje verdenskrig? - er bare en af de overskrifter, der møder en, når man scroller ned igennem siderne. Det er det påståede kemiske angreb på den syriske by Douma i lørdags, hvor mere end 40 mennesker mistede livet, som i den her uge har øget spændingerne mellem Rusland og Vesten gevaldigt.  Vi prøver at finde ud om tredje  verdenskrig er på vej med Flemming Splidsboel, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. og Niels Bjerre-Poulsen, lektor i amerikanske studier ved Syddansk Universitet. 

Det er ikke Europa eller USA, der er længst fremme på teknologi og IT. Det er heller ikke Japan med deres robotter og spillemaskiner. Det er faktisk Kina, der fører an. Og vi undervurderer faktisk ofte de kinesiske teknologi-virksomheder, mener Christina Boutrup.  Christina er journalist, kinaekspert og ved at skrive en bog om den teknologiske udvikling i Kina. 

Pakistan har fået sin første transseksuelle TV-vært. Det ville i den vestlige verden ikke være en stor nyhed, som nødvendigvis ville tiltrække sig særlig meget opmærksomhed - men Pakistan er jo kendt for at være et meget konservativt muslimsk land, og derfor skriver den her unge TV-vært, Marvia Malik, historie. 

 Andre medlemmer af det transseksuelle miljø i Pakistan oplever stadig at blive udsat for offentlig tilsvindelse, at blive udstødt fra familien og generelt at være mål for voldlige overgreb. Vi taler med Sadat Munir, Arrangør af Aks Festival - som er en international festival for minoriteter i Pakistan.

Vært: Christine Randa.

Andre udsendelser