24syv Morgen

16. april 2018 - kl. Københavner-erklÃ

Efter hårdt dansk diplomatisk arbejde er det  lykkedes at få Europa-rådets 47 medlemslande til at skrive under på den såkaldte "Københavner-erklæring". Kort fortalt går det ud på at styrke medlemslandenes position overfor domstolen ved at bede den være mere lydhør over for politikernes ønsker, og ved at bede den blande sig i færre sager. Vi har talt med justitsminister Søren Pape Poulsen og direktør for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen.

Folketingskandidat for Nye Borgerlige, Mette Thiesen, mener at danske borgere i Islandshøjparken føler generelt sig utrygge pga muslimer i området. 1. April befandt hun sig i parken ca. 8-10 minutter, før hun følte det blev for utrygt at være der. Blandt andet fordi folk begyndte at filme dig og sende sms'er rundt. Vi har besøg af Mette Thiesen i studiet.

USA, Storbritannien og Frankrig har angrebet Syrien natten til lørdag den 14 april med missilier. De er gået efter tre mål i Damaskus og Homs, der menes at være tilknyttet fremstillingen af kemiske våben. Trods flere målrettede angreb mod Syriens kemiske lagre, så mener flere amerikanske forskere, at vesten har tabt krigen i Syrien. Vi taler med Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent for Berlingske.

 

Værter: Asger Juhl og Anna Ingrisch

Andre udsendelser