Datolinjen

18. maj 2018

Der har i dag været topmøde blandt sats og regeringscheferne i EU og lederne af seks lande på det vestlige Balkan. For et par måneder siden opstillede Europakomissionen det mål, at de først kan komme med i EU fra 2025. En ikke udelukkende populær beslutning, og det tyder på, at de udvidelsesskeptiske vandt den armlægning. Vi taler med Bjarke Møller, direktør for tænketanken Europa.

Gina Haspel bliver ny direktør for den amerikanske efterretningstjenste CIA. Haspel siges at være en garvet efterretningskvinde, men i 2002 stod hun i spidsen for nogle CIA-afhøringer, hvor der blandt andet blev udført "waterboarding" som forhørsmetode. Vi taler med Niels Bjerre-Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske studier på SDU.

USAs fertilitet er den laveste siden 1978. De amerikanske mødre bliver ældre og får færre børn. Det er en tendens i den rige del af verden, at befolkningen holdes oppe af indvandring og i de fattige lande er det stort set omvendt. Det er temaet for Per Stig Møllers nye bog, der udkommer på Gyldendal i morgen: De Fire Isbjerge. Vi taler med Per Stig Møller om bogen og udfordringerne der ligger i denne problematik.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser