Datolinjen

29. maj 2018

I Italien har protestpartiet Femstjernebevægelsen og det migrant-kritiske parti Lega ikke kunne danne regering. Vi taler med Thomas Harder, cand. mag. i italiensk og historie og forfatter til flere bøger om Italien og Charlotte Sylvestersen, journalist, om situationen i Italien.

Det blev et stort "JA" i fredags til at ændre den irske abort-lovgivning. Og festen har bredt sig til Storbrittanien, hvor premierminister Theresa May er kommet under pres fra egne rækker for at liberalisere lovgivningen i Nordirland. Vi taler med Ole Helmersen, lektor på CBS, om den skruestik, Theresa May sidder i.

Siden Rodrigo Duterte blev indsat som præsident for knap to år siden, har hans helt store mærkesag været kampen mod kriminalitet og narko. Og hans metoder - som involverer deciderede drab uden nogen form for rettergang - er blevet kritiseret kraftigt af det internationale samfund. Men alligevel formår Duterte at opretholde approval ratings på over 70%. Vi taler med Danmarks ambassadør på Filippinerne, Jan Top Christensen, om Dutertes popularitet.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser