Datolinjen

30. maj 2018

FN’s flygtningeorganisation UNHCR er nu ude og advare om, at alle de spanske organisationer, der arbejder på at håndtere flygtninge- og migranstrømmen, simpelthen er overbelastede. Vi taler med Elisabeth Arnsdorf Haslund, talskvinde for UNHCR i Danmark og Morten Heiberg, professor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet.

Det går godt for økonomien i Rwanda, og det afrikanske land satser nu benhårdt på turisme som vækstsektor. Derfor har landet nu indgået en sponsoraftale med den britiske fodboldklub. Det er dog faldet mange for brystet, at aftalens beløb svarer til ca. halvdelen af den samlede udviklingsbistand, som Rwanda modtager fra Storbritannien. Vi taler med Gisle Thorsen, sportsjournalist for Ekstra Bladet.

Den saudiske kronprins Mohammed bin Salman, som ellers er kendt for at være en stor reformator, slår nu hårdt ned på kritikere af styret. Flere saudiske kvinderettighedsaktivister er således blevet anholdt den seneste tid. Vi taler med Fannie Agerschou, cand. mag. i mellemøststudier fra Københavns Universitet.

Andre udsendelser