Datolinjen

8. juni 2018

I dag vil det canadiske senat vedtage lovforslaget om at legalisere hash. Det betyder, at man allerede denne sommer kan købe hash - ikke bare til medicinsk brug, også for fornøjelsens skyld. Hermed bliver Canada det første vestlige land, der indfører legalisering af hash. Vi taler med Mads Uffe Pedersen, professor ved center for rusmiddelforskning og Michael Böss, lektor emeritus ved Aarhus Universitet og canadaekspert.

Flere amerikanske statsansatte som arbejder ved et amerikansk konsulat i byen Guangzhou er på det senest blevet syge. USA har derfor evakueret flere medarbejdere fra Kina efter at medicinske undersøgelser har vist, at medarbejderne muligvis lider af symptomer, der svarer til dem amerikanske diplomater oplevede i Cuba sidste år. Vi taler med Lene Winther, vært på Kina Snak og Philip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com.

Richard Glossip har siddet på dødsgangen i Oklahoma i 20 år. Som den eneste på dødsgangen i USA er han Glossip ikke dømt for at have begået et mord, men for at have planlagt et. Men der er ingen klare tekniske beviser, og han har de sidste 20 år påstået, at han er uskyldig dømt. Tre gange på ni måneder er han forsøgt henrettet. Vi taler med Emil Lee Madsen, kanalens journalist bag podcasten "Richard Glossips tre liv".

Andre udsendelser