Datolinjen

13. juni 2018

Vi ser nærmere på det historiske topmøde mellem Donald Trump og Kim Jong-un og den aftale der kom ud af mødet. Til at hjælpe os med det, har vi Markus Bernsen, journalist og digital redaktør på Weekendavisen og tidligere Asien-korrespondent med base i Seoul i Sydkorea, og Michael Bjerre, Berlingskes USA-korrespondent.

Vi taler meget om befolkningseksplosionen i disse år, men indtræffer den nogensinde?

I den sidste opgørelse fra UN Population division nu er 83 lande (46% af verdens befolkning) hvor fødselsraten er under det niveau, der skal til for at opretholde befolkningen. I store dele af verden er problemet at der fødes for få til at understøtte de ældre generationer og fastholde produktionen og service. Vi taler med Flemming Konradsen, professor og leder af School of Global Health på Københavns Universitet.

Den jødiske forening i den svenske by Umeå har følt sig nødsaget til at lukke på grund af trusler og hærværk.

Det betyder, at der ikke længere findes organiserede jødiske samfund nord for Uppsala. Den jødiske forening har blandt andet oplevet at få overmalet deres lokaler med påskriften "Hitler", fået hængt jødefjendtlige plakater op, fået tegnet hagekors i lokalerne, fået skrevet truende beskeder som for eksempel "Vi ved, hvor i bor". - og sådan fortsætter det. Kommunen kunne ikke tilbyde foreningen et nyt lokale, så nu er den jødiske forening altså lukket.

Vi taler med Bent Lexner, tidligere overrabbiner.

Andre udsendelser