Datolinjen

14. juni 2018

Tysklands asylsystem er under massiv kritik, som følge af flere både uheldige og alvorlige episoder, der har fundet sted de sidste par måneder. Det nyeste kom frem i slutningen af maj. Her blev den 14-åroge jødiske pige, Susanna Feldmann, voldtaget og dræbt i den tyske by Wiesbaden af den afviste asylansøger Ali B. Vi taler med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Berlin, og Morten Lisborg, selvstændig konsulent og rådgiver på migrant og flygtningeområdet.  

Der er gået fire døgn siden Donald Trump sag I Quebec til G7-topmøde. Der er gået tre døgn siden han startede en nabokrig med Canada. Der er gået to døgn siden han landede sin ”Fredsmission” i Singapore. Der er gået et døgn siden han trykkede Kim Jung-un i hænderne. Vi taler med Samuel Rachlin, journalist, forfatter og politisk kommentator.

Tyrkerne skal til præsidentvalg i slutningen af næste uge, d. 24. juni. Valgkampen kæmpes især på de sociale medier. Her får præsident Erdogan, der ligger i front i målingerne, kam til sit hår. Vi taler med Yildiz Akdogan, MF for Socialdemokratiet.

Andre udsendelser