Datolinjen

20. juni 2018

Mandag aften er der endnu en gang blevet skudt i Malmø. Seks personer blev ramt, hvoraf tre døde. Dette er bare én ud af en lang række af skudepisoder, der de seneste år har fundet sted i Malmø – og antallet af skyderier og drab i det kriminelle miljø i Malmø er stigende. Vi taler med Joakim Palmkvist, kriminalreporter på Sydsvenskan og forfatter.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ankom i dag til Kina. Det er hans tredje besøg i Kina på bare tre måneder. Besøget kommer kun en uge efter topmødet mellem Kim Jung-un og Donald Trump om sikkerheden på den koreanske halvø. Og så kommer det lige oven i en eskalering af handelskrigen mellem USA og Kina. Vi taler med  Andreas Bøje Forsby, forsker i kinesisk udenrigs- og sikkerhedspolitik ved Nordisk Institut for Asien Studier på Københavns Universitet.

På søndag er der præsidentvalg i Tyrkiet. Og Tyrkiets næste generation – børnene – og deres uddannelse – er blevet et vigtigt emne i valgkampen. Flere folkeskoler i landet bliver nemlig lukket med kort eller ingen varsel og bliver skiftet ud med religiøse skoler. Vi taler med Mathias Findalen, tidligere ekstern lektor på Københavns Universitet og ekspert i politiske forhold i Tyrkiet.

Andre udsendelser