Datolinjen

21. juni 2018

I går forlod USA FN's Menneskerettighedsråd, UNHRC. I den seneste tid har der generel bevægelse imod større skepsis, når det kommer til menneskerettighedsorganer og konventioner.

Og kritikken fra USA imod FN’s menneskerettighedsråd giver genklang i mange andre lande i form af kritik af det internationale menneskerettighedssystem. Skal man støtte op eller trække støtten i de her år?

Vi tager debatten med Michael Aastrup Jensen, MF for Venstre, & Kenneth Kristensen Berth, EU-ordfører for DF.

Oprørere i Mays bagland fik i dag forpurret deres bestræbelser på at give parlamentet mere indflydelse på Brexit. Det skete da Theresa May, i dag vandt opbakning til sin plan for, hvor stor indflydelse parlamentet skal have over Brexit. Men det betyder langt fra at vejen er banet for den trængte premierminister. Vi taler med Ole Helmersen, lektor på CBS og EU-ekspert.

En maskine med kunstig intelligens har på ret overbevisende vis deltaget i to debatter med et menneske - en mesterdebattør faktisk. IBM's såkaldte Project Debater talte, lyttede og modargumenterede på en scene i San Francisco tidligere på ugen. Men hvor stort er det her egentlig og hvad siger det om, hvor langt forskningen er inden for kunstig intelligens? Thomas Bolander, ekspert i kunstig intelligens ved Danmarks Tekniske Universitet, DTU Compute, fortæller.

Andre udsendelser