Datolinjen

22. juni 2018

På søndag er der præsidentvalg i Tyrkiet. Et vigtigt valg som præsident Erdogan har fremskyndet. Vi ser på, hvad der er på spil, og hvorfor netop dette valg er ekstra vigtigt for Tyrkiet. Vi taler Deniz Serinci, forfatter og journalist, og Radio24syvs reporter, Ayse Dudu Tepe.

Der er kommet et nyt læk i Panama Paper-skandalen. 1.2 millioner nye dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca er blevet lækket. Mossack Fonseca var tilbage i 2016 centrum for den skandale, der handlede om lyssky internationale skattely. Og de her nye lækkede dokumenter viser bl.a., at advokatfirmaet efter skandalen faktisk ikke kunne identificere ejerne af 75% af de virksomheder, som de administrerede i Panama. Vi ser nærmere på sagen sammen med Lars Koch Politisk chef Mellemfolkeligt Samvirke.

Genralisimo Franco, altså Francisco Franco, der var diktator i Spanien mellem 1939 og 1975, ligger begravet i et imposant mausoleum i Valle de los Caidos - De faldnes dal - et stykke uden for hovedstaden Madrid. Men Spaniens nye socialistiske regering vil have åbnet graven og flyttet diktatoren og ændret denne her dal til et forsoningens sted. Det sagde den nye premierminister Pedro Sanchez i mandags i sit første tv-interview efter at have indtaget Moncloa, det spanske regeringschefskontor. Vi taler med Carsten Humlebæk, lektor i spanske samfundsforhold ved CBS.

Andre udsendelser