Datolinjen

29. juni 2018

EU's stats og regeringschefer er lige nu i Bruxelles til et af de mest dramatiske topmøder i mands minde. På dagsordenen er handelskrig med USA, ruinerne af en fælles indvandrings og asylpolitik og så selvfølgelig de der Brexit-forhandlinger, der snegler sig afsted, mest af alt fordi det britiske konservative parti ligger i blodig infight med hinanden. Vi taler med Søren Toft, direktør i Toft Kommunikation.

I denne uge begyndte den første retssag i Madrid i skandalen om "Spaniens stjålne babyer". Det er den 85-årige tidligere læge Eduardo Vela, der var tilknyttet flere hospitaler i den spanske hovedstad, som er under anklage.

Han er under anklage for at forfalske en fødselsattest, og det at anklagen ikke lyder på større forbrydelser end det, bevidner modstanden i store dele af det spanske samfund imod at komme til bunds i de overgreb, der ramte i titusinder måske hundredtusinder af familier mellem 1950'erne og 1990'erne. Vi ser nærmere på sagen med Lea Beliava Bander, cand.mag. i spansk.

Og så er dette jo ugen, hvor de danske roligans fik internationale mediers bevågenhed for kast med ølkrus og ikke mindst et stort festligt banner med påskriften "store patter". Og lige præcis det kække glade kampråd, blev virkelig misforstået verden over.

Så hvad er det egentligt udlandet ikke forstår ved dansk humor, det spurgte vi komiker Omar Marzouk.

Andre udsendelser