Datolinjen

5. juli 2018

Berlingske leverer nye afsløringer af mistænkelige pengestrømme gennem Danske Banks skandaleramte filial i Estland – i et langt større omfang end tidligere antaget. Berlingskes dækning af hvidevasksagen gennem dette seneste år har foreløbigt afsløret hvidvask af mindst 25 milliarder kroner gennem konti i banken. Men nu viser kontoudtog fra yderligere 20 selskaber, at beløbet af mistænkelige summer gennem filialen er mere end dobbelt så stor som hidtil antaget. Vi taler med - Lars Koch, politisk chef i Mellemfolkeligt Samvirke.

I går trådte en nu lov om at sænke pensionsalderen på polske dommere i kraft. Den var ikke populær på gaderne i Wasawa. Men det er også en reform, der har fået utrolig meget kritik i udlandet. Blandt andet af Europa-Kommisionen for at stride imod landets forfatning og gå imod grundlæggende retsstatsprincipper. Vi taler med Jens Mørch, chefredaktøren på polennu.dk.

Uganda har indført skat på brugen af sociale medier – Facebook, Messenger, Tinder, Instagram osv. Og det vækker vrede i den ringe bemidlede ugandiske befolkning. Vi taler med Mathilde Utzon, korrespondent for Folkekirkens Nødhjælp og bosat i Ugandas hovedstad Kampala.

Andre udsendelser