Datolinjen

7. august 2018

Flere droner med sprængstoffer eksploderede i lørdags i nærheden af Venezuelas præsident Nicolas Maduro, da han holdt tale ved en militær ceremoni. Maduro har selv udtalt, at angrebet var et mordattentat imod ham selv, og regeringen har siden beskyldt flere forskellige grupperinger for at stå bag det angivelige attentatforsøg. Korrespondent i Latinamerika for Weekendavisen, Magnus Boding Hansen, fortæller mere.

I dag indfører USA igen sanktioner imod Iran. Lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, Rasmus Christian Elling, uddyber, hvilke sanktioner der er tale om, og vi diskuterer, hvilke konsekvenser det kan have for Iran.

I går beordrede udenrigsministeriet i Saudi-Arabien den canadiske ambassadør til at forlade landet indenfor 24 timer. Grunden hertil er at Canada har opfordret den saudi-arabiske regering til at løslade flere kvindesagsaktivister. Fannie Agerschou, der er cand.mag. i Mellemøststudier fra KU, forklarer, hvordan Canadas politiske indblanding kan have udløst så stor vrede i Saudi-Arabien.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser