Datolinjen

15. august 2018

Kina afviser, at de skulle holde millioner af mennesker fra det muslimske mindretal uighurerne fanget i lejre i den vestlige Xinjiang-provins. Reaktionen fra Kineserne kommer, efter at "FNs komité til bekæmpelse af racediskrimination" har konfronteret kineserne med de her beskyldninger, som kommer fra flere troværdige rapporter udarbejdet af diverse menneskerettighedsorganisationer. Vi taler med Liselotte Odgaard, lektor ved Forsvarsakademiet og ekspert i asiatisk sikkerhedspolitik.

150 biler brændte i aftes i Göteborg og en række andre byer i det sydvestlige Sverige. Og mens to personer er pågrebet, og politiet skulle have en god ide om hvem de andre er, så er det ikke specielt god timing for Statsminister Löfven, der står overfor et vanskeligt genvalg den 9. september. Vi taler med Viken Wetlesen, bureauchef hos kommunikations og reklamebureauet Reform Act i Stockholm.

Søndag sendte NASA en sonde afsted ud i rummet med retning mod solen. Sonden skal de næste syv år kredse rundt om vores nærmeste stjerne - og bl.a. hjælpe os med at blive klogere på, hvordan udbrud på solen påvirker det såkaldte "rumvejr" og os. Vi tager en tur i rummet med Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space.