Rushys Roulette

15. august 2018

Den danske uddannelsespolitik er både nationalistisk og diskriminerende, lyder anklagen i en ny bog, hvor forfatteren også skriver, at man aktivt udelukker den kulturelle mangfoldighed, som kendetegner vores samfund og de studerende på landets læreanstalter. Og det er et demokratisk problem, mener lektor ved DPU Bergthora Kristjansdottir, . Hun er med os i studiet og uddyber sin kritik.
Den 23-årige Yasser Ghanbarri voksede op med forældre, der var så traumatiserede, at de ikke magtede forældrerollen. Og slet ikke rollen som forældre i Danmark. For ham betød det en opvækst med vold og fysisk afstraffelse, der først endte, da myndighederne greb ind og fik ham fjernet fra hjemmet. Efter år med depression og selvmordstanker, har han nu fået styr på sit liv og er i dag aktiv for Red Barnet, hvor han hjælper andre unge i samme situation.
Han er en del af en statistik der tæller 30.000-45.000 mennesker som ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet lever med traumer og PTSD-symptomer som angst, depression og vredesudbrud. Det svarer til halvdelen af flygtninge i Danmark.
Yasser er med os og deler sin historie. Sherin Khankan, leder Exitcirklen er også gæst.
Panelet består af: Marie Høgh, præst, Bushra Yasmin Hanif, Cand. Ling. Merc