Datolinjen

16. august 2018

Det politiske efterspil er gået i gang i dag i Italien ovenpå bro-kollapset i Genova i går, som foreløbig har kostet 39 mennesker livet. Mens Italiens premierminister Giuseppe Conte i dag her erklæret undtagelsestilstand i Ligurien-regionen, hvor Genova er regional hovedstad, så fyger krav og anklager igennem luften, både nationalt og lokalt. Og en ting er helt sikkert, hverken i Genova eller i Italien som sådan, har vejnettets udvikling og vedligeholdelse været en økonomisk prioritet. Vi ser på situationen sammen med Gert Sørensen, seniorforsker, institut for engelsk, germansk og romansk på KU.

Tyrkiet annoncerede tidligere i dag, at de fordobler tolden på amerikanske varer såsom personbiler, alkohol og tobak. Fordoblingen er "svar på den amerikanske regerings overlagte angreb på vores økonomi", siger den tyrkiske vicepræsident Fuat Oktay. Og det her "angreb på den tyrkiske økonomi" (og striden generelt) kan især de tyrkiske erhvervsdrivende i den grad mærke. Vi taler med Elias Inceer, freelancejournalist med fra den tyrkiske by Izmir.

I Sydkorea, hvor metoo-bevægelsen raser, efter at en toppolitiker, der før blev nævn som mulig fremtidig præsident, er blevet frikendt i en sag om voldtægt i går. Den tidligere ellers populære præsidentkandidat, Ahn Hee-jung, trak sig i marts måned fra sin post som guvernør, efter at hans assistent stod frem og anklagede ham for at have voldtaget hende gentagne gange. Nu er han blevet frikendt, men anklagerne kalder dommen "uforståelig", og debatten om et mandsdomineret retssystem, der favoriserer mænd i sager om seksuelt misbrug - er blusset op.

Andre udsendelser