Cordua & Steno

16. august 2018

Brexit-debatten raser stadig her to år efter den overraskende knebne valgsejr til Leave-kampagnen. En måling viser nu, at stemningen muligvis er vendt til et lille forspring til Remain-siden. Men afgørelsen er faldet og så må alle leve med de endnu usikre konsekvenser – gode så vel som dårlige. Berlingskes Poul Høi rapporterer fra Brexitland i Storbritannien.

Nedlæg Kulturministeriet - og gør det for kulturens skyld. Ministeriet bliver alligevel ikke taget alvorligt, så læg hellere de enkelte dele under tungere ministerier. Sådan skrev museumsdirektør Jane Sandberg forleden i Berlingske. Vi tager debatten med Jane Sandberg og socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen.

I Rumæniens hovedstad demonstrerer folk i gaderne mod ny korruptionslovgivning, der vil sænke straffene og sanktionerne mod de alt for mange politikere, der lader sig friste mht. at lade sig købe. Det har ført til at politiet er gået hårdt til demonstranterne, sådan at landets præsident har måttet protestere. Hvad er det, der sker i et af EU's store nye medlemsland?
Vi spørger Rumænien-kenderen Søren Riishøj, der er lektor på Institut for Statskundskab på SDU.