Datolinjen

17. august 2018

Den største humanitære katastrofe i verden siden 2. verdenskrig. Mere end 10.000 døde og 22 mio. mennesker der har akut brug for nødhjælp og beskyttelse. Vi har tidligere talt om situationen i Yemen, som ikke er blevet bedre. Og i denne udgave af Datolinjen har vi mulighed for et yderst sjældent indblik i den nordlige del af det krigshærgede land, hvor de såkaldte houthi-oprører står stærkt. Vi taler med freelancejournalist Thea Pedersen, der sammen med sin kollega, fotograf Rasmus Flindt Pedersen, er de første danske journalister, der har været i den her del af Yemen siden 2015.

På bare 4 år er det lykkedes Pernille Kruse Madsen at stable en velgørende organisation sammen, rejse 40 mio. kroner og bygge 32 skoler til mere end 15.000 børn i lande, hvor ressourcerne er knappe. Og 12 yderligere skoler er ved at blive bygget. Og hvordan gør man det? Det spørgsmål stiller vi stifter og direktør for Human Practice Foundation, Pernille Kruse Madsen.

Denne uges gode nyhed: flere kvinder er på vej ind i Kaffeindustrien. Og det er en god nyhed, fordi det betyder uddannelse og nye muligheder for især rigtig mange kvinder i Afrika. Vi får den gode nyhed leveret af Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør og direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Andre udsendelser