Datolinjen

24. august 2018

Et år inde i konflikten i golfstaterne er verdenspressens søgelys så småt begyndt at vende sig mod andre hjørner af verden. Konflikten er dog stadig en realitet og udspiller sig lige nu under dette års Hajj, som er den muslimske pilgrimsfærd til Mekka. Her deltager to millioner muslimer fra hele verden – men ikke fra Qatar. De har nemlig ikke kunnet få visum til Saudi-Arabien, hvor Mekka ligger. Vi har inviteret Danmarks ambassadør i de Forenede Arabiske Emirater og Qatar, Merete Juhl, i studiet, hvor vi diskuterer, hvad konflikten har betydet for Qatar – og vi spørger, om man ligefrem kan sige, at den har gavnet Qatar.

Det er ikke kun i Danmark, at vi denne sommer har oplevet rekordhøje temperaturer - også mange andre europæiske lande oplever ekstrem varme. Særligt i storbyerne skaber denne varme udfordringer, da byernes arkitektur slet ikke er bygget til disse vejrforhold. Arkitekt Boris Brorman Jensen fortæller om storbyer, hvor man er begyndt at imødekomme de ekstreme vejr- og klimaforhold, blandt andet ved at skrotte asfalt og introducere flere grønne områder.

Hver søndag siden 2015 har et hold frivillige i Indien kæmpet for at rydde en strand i Mumbai for skrald, og endelig belønnes deres hårde arbejde. For første gang i 20 år har havskildpadder nemlig igen lagt æg og fået unger på stranden. Chefredaktør og direktør for Verdens Bedste Nyheder fortæller mere om denne gode nyhed.

Vært: Anne Sofie Allarp

Andre udsendelser