Datolinjen

31. august 2018

Den østtyske delstat Sachsen har den seneste uges tid været scene for uroligheder. I mandags demonstrerede op mod 5.000 højreradikale i byen Chemnitz i delstaten og overtog i en periode magten i byens gader. 20 blev såret, flere immigranter blev overfaldet og jagtet ud af byen. En del af demonstranterne heilede.

 

Dansk Industri holdt i denne uge et møde om Iran. Danske virksomheder, som har investeret i Iran, mærker nemlig USAs hårde kurs over for landet og den storpolitiske situation er svær at navigere i for virksomheder i Europa. Virksomhederne risikerer nu at blive ramt af hårde amerikanske sanktioner på den ene side - og på den anden europæisk lovgivning, der forbyder dem at agere i overensstemmelse med det amerikanske sanktionsregime.

 

Et hold argentinske udviklere har skabt "Decentraland" - en virtuel verden, der er ejet af dens brugere. Der er i alt blevet solgt for hvad der svarer til mindst 28 millioner dollars virtuelt land i Decentraland, skriver BBC. Det største salg af virtuelt land nogensinde. Men hvorfor pokker bruge så mange penge på noget, der ikke findes i den virkelige verden? 

Vært: Anne Sofie Allarp