Datolinjen

5. september 2018

Sundhedsvæsnet er, sammen med integration, det vigtigste emne ifølge vælgerne ved det svenske valg på søndag. Ikke mindst ude i landkommunerne, hvor de små sygehuse lukker ned, praktiserende læger går på pension, og hvor folk bliver ældre og ældre. Mange svenske vælgere mener, at politikerne glemmer landsbyerne til fordel for storbyerne. Vi ser nærmere på sagen med vores udsendte reporter, Marie Mathilde Fogh.

El Salvador har afbrudt sine diplomatiske forbindelser med Taiwan, og har etableret dem med Kina. Landets præsident, Salvador Sánchez Cerén, sagde i en tv-transmitteret tale, at der var ekstraordinære muligheder forbundet med at bytte de to lande ud. Præsidenten sendte her en broderlig hilsen til folket og deres kære, og annoncerede der på en beslutning, som vil have en væsentlig effekt på landets udvikling og økonomi, som han formulerede det. El Salvadors brud med Taiwan betyder at der kun er 17 lande tilbage i verden, som anerkender Taiwan, som Kina jo anser for at være en del af folkerepublikken. Og bruddet er samtidig endnu en svækkelse af den diplomatiske bastion, som Taiwan har haft i Latinamerika. Vi taler med Michael Danielsen, formand for Taiwan Corner.

Nike, det amerikanske tøjmærke, fejrer 30-års jubilæet for sit ikoniske slogan - just do it. Og det gør de med en kampagne, der blandt andet indeholder en reklame med fodboldstjernen og quarterback'en Colin Kaepernick. "Believe in something even if it means sacrificing everything" hedder det i kampagnen.  Og det har mobiliseret en storm af protester under hashtagget "JustBurnIt."  Men hvorfor er kampagnen så kontroversiel? Det spørgsmål stiller vi Claus Elming, journalist og ekspert i amerikansk fodbold.