Datolinjen

6. september 2018

En af de journalister, der var med til at afsløre watergate-skandalen i 70'erne, Bob Woodward, har skrevet en bog om Trump. Alle opsigtsvækkende og foruroligende påstande, som Trump og flere andre fra Det Hvide Hus har affærdiget som løgne. Men påstandene virker dog meget i tråd med, hvad vi tidligere har hørt - og måske netop derfor har de ikke samme effekt. Vi taler med Mirco Reimer-Elster, USA-analytiker.

Den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo mødtes i dag med den nyvalgte pakistanske premierminister, Imran Khan og Pakistans magfulde militærleder, Qamar Javed Bajwa, under et besøg i Islamabad. Besøget skal ses i lyset af, at det amerikanske forsvarsministerie i weekenden annoncerede, at de vil trække hjælp for 300 millioner dollars, svarende til 1,9 milliarder kroner til Pakistan tilbage. USA mener nemlig ikke, at Pakistan gør nok for at bekæmpe afghanske terrororganisationer, der søger tilflugt i Pakistan. Vi ser nærmere på sagen sammen med David Vestenskov, konsulent på Forsvarsakademiet.

Et nyt studie fra verdenssundhedsorganisationen WHO viser, at det går skidt med den fysiske aktivitet på verdensplan. Faktisk er det en fjerdedel af verdens voksne befolkning, som rører sig for lidt. Og på trods af viden om at aktivitet forlænger både liv og livskvalitet og nogle fine verdensmål om at vi skal være mere aktive, så går det ikke bedre rundt omkring i verden, hvor det særligt er kvinderne, der hænger i sofaen. Vi taler med Peter Krustrup, professor i sport og sundhed på SDU.