Datolinjen

19. september 2018

Ny dag, ny toldsats, sådan er det næsten ved at være i den amerikanske hovedstad Washington DC. Donald Trump optrappede i går striden med Kina ved at annoncere ti procents told på kinesiske varer for 200 milliarder dollar. Og dermed har præsident Donald Trump ignoreret alle advarsler mod at eskalere toldkrigen med Kina. Svaret fra Kina kom prompte i form af toldsatser på amerikanske varer. Vi ser nærmere på situationen sammen med Rasmus Sinding Søndergaard, USA analytiker og post-doc ved Georgetown University i Washington.

På tværs af alle seks australske delstater har man nu fundet synåle i jordbærbakker købt i diverse supermarkeder. En mand er sågar kommet på hospitalet, efter han har spist et jordbær med en nål i, og flere store supermarkedskæder har simpelthen tilbagekaldt alle jordbær, mens landmændene må scanne eller kassere deres bær. Og den australske regering har nu indledt en efterforskning af den her jordbær-sabotage, som har bragt en millionindustri i knæ. Vi dykker ned i sagen sammen med Alexander Jonassen, freelancejournalist med base i Sydney.

Kinesiske turister i Sverige bør tage sig i agt over for det svenske politi. Sådan lyder advarslen fra den kinesiske ambassade i Stockholm, efter at politiet fjernede en ung kinesisk mand og hans forældre fra lobbyen på et vandrehjem i den svenske hovedstad den 2. september. Forholdet mellem Kina og Sverige er i forvejen belastet af en række sager og kontroverser mellem de to lande. Vi taler med Oscar Almén, forsker i statskundskab ved Uppsala Universitet.

Andre udsendelser