Datolinjen

27. september 2018

EU, Rusland og Kina arbejder på en plan, der skal gøre det muligt for virksomheder fortsat at handle med Iran, efter at de amerikanske økonomiske sanktioner træder i kraft. Planerne er sevet ud under FNs generalforsamling i New York i disse dage. USA har annonceret sanktioner mod Iran og virksomheder, der handler med landet fra 4. november. 

I juli i år begyndte der at cirkulere en uhyggelig video på nettet. Videoen viser, hvordan en gruppe aferikanske soldater i camouflagetøj fører to kvinder hen ad støvet grusvej. Kvinderne og børnene bliver skudt på klods 22 gange. Mistanken faldt hurtigt på det centralafrikanske land Cameroun og deres hær, som kaldte det for fake news. Et hold journalister fra BBC, der undersøgte sagen, fik dog bevist, at der IKKE var tale om fake news. 

Gennem tre årtier har den britiske økonom og dramatiker Tim Jackson været én af de mest markante stemmer i den internationale debat om bæredygtig økonomi og udvikling. Han var i København for at give en forelæsning om hans ønske om en ny form for velstand og velfærd, der ikke er hængt op på et klassisk vækstparadigme. 

Andre udsendelser