Datolinjen

28. september 2018

I dag stod højesteretskandidat Brett Kavanaugh skoleret over det amerikanske senats retsuval i sagen om påstået seksuelt overgreb. Det skete under en tv-transmitteret høring. Her fremlagt den 51-årige professor Christine Blasey Ford, anklager Kavanaugh for at have forgrebet sig på hende under en high school fest i 80’erne. Vi taler med Søren Dal Rasmussen, indenrigsanalytiker, Kongressen.com.

I Frankrig er en mand, som den første nogensinde, blevet idømt 3 måneders ubetinget fængsel for at have gramset på en kvinde i en bus og kommenteret hendes bryster. Manden er dømt efter en ny lov, som den franske ligestillingsminister fik vedtaget i starten af august. Ministeren vil nemlig bekæmpe gadeplans-sexisme. Vi taler med Louise Sandager, journalist bosiddende i Paris.

Ved FN’s generalforsamling i New York, hvor verdens ledere er samlet i disse dage, sagde Trump i tirsdags: ”Vi afviser globalismens ideologi, og vi omfavner patriotismens doktrin”. For mange var det et skræmmende budskab, men det har vist sig, at have positive effekter. Mange lande og institutioner vælger nemlig at rykke tættere sammen i internationale samarbejder. Vi taler med Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør og direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Andre udsendelser