Datolinjen

2. oktober 2018

I Brasilien er der optakt til valg. De fattigste brasilianere drømmer sig tilbage til tiden med Lula da Silva og stemmer på Arbejderpartiets kandidat, som siger, at han er den nye Lula. Mens de i "Brasiliens Vilde Vesten" primært stemmer på den Trump-inspirerede, anti-establishment-kandidat, Jair Bolsonaro. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Weekendavisens Latinamerikakorrespondent, om det kommende valg i Brasilien.

Den nye Nordamerikanske Frihandelsaftale mellem USA, Mexico og Canada hedder USMCA. Den er kommet i stand fordi USA og Canada i nat nåede til enighed om rammerne efter mere end et års forhandlinger. Vi taler med Peter Thagesen, underdirektør, Dansk Industri, om den nye aftale.

Tara Fares, en ung, smuk succesfuld Instagram-model blev i torsdags skudt og dræbt i Bagdad, mens hun sad i sin bil. Hun blev 22 år gammel. Drabet på Tara er det fjerde drab på irakiske kvinder, der udfordrer de traditionelle kønsroller, indenfor de sidste par måneder. Vi taler med Søren Schmidt, lektor ved Institut for Kultur og Globale studier, Aalborg Universitet, om sagen.

Andre udsendelser