Datolinjen

4. oktober 2018

Vi forbinder ikke normalt nordmændene med selvtægts-militser, oprør imod myndighederne og demonstrationer som denne her på klippet, hvor der bliver kørt 20 timer i timen på motorveje i protest. Men det er ikke desto mindre, hvad der er på færde deroppe i den sydvestlige del af landet i et oprør mod betalingsveje. Vi ser nærmere på sagen sammen med Carl Gunnar Gundersen, nyhedsredaktør Stavanger Aftenblad.

Kinas 12 millioner katolikker har hidtil været delt mellem en statsstyret officiel kirkeorganisation, hvis præster vælges af kommunistpartiet, og en uofficiel kirke, som sværger troskab mod Vatikanet. Men efter lange forhandlinger har Vatikanet nu lavet en historisk aftale med Kina om udnævnelse af biskopper. Og selvom aftalen møder intern kritik, så er det et nødvendigt spring ud på dybt vand for paven. Vi taler med Andreas Rude, der kommenterer den katolske forhold for Kristeligt Dagblad.

Mobiltelefoner og billigt internet gør det muligt for indere at se tv-serier med homoseksuelle kærlighedshistorier. Landets film- og fjernsynsindustri er strengt censureret, og der skal søges om tilladelse for at vise kys eller sex. Men internettet er - indtil videre - fritaget censuren, og det har fået instruktører og producenter til at søge mere kunstnerisk frihed online. Vi taler med Delshad Master, online-portalen Fifty Shades of Gay.

Andre udsendelser