Datolinjen

9. oktober 2018

Brasiliens Trump - den kontroversielle tidligere hærkaptajn, Jair Bolsonaro, vandt i går første valgrunde i det brasilianske præsidentvalg. Det gjorde han bl.a. med løfter om mere lov og orden, og hårde metoder der leder tankerne hen på landets tidligere militærstyre. Løfter som tydeligvis tages godt imod i det kriseramte land. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Weekendavisens Latinamerikakorrespondent, og Karl Erik Schøllhammer, bosiddende i Rio de Janeiro og professor ved byens Katolske Universitet.

Den seneste uge har mystikken bredt sig i og omkring det internationale politisamarbejde Interpol. Organisationens chef Meng Hongwei forsvandt nemlig den 25. september. I går oplyste Interpol, at Meng øjeblikkeligt træder tilbage som chef for det internationale politisamarbejde. Tidligere på dagen lød det fra Kina, at han blev undersøgt for uspecificerede lovovertrædelser. Men hvorfor underminere en kineser, der sidder på en international toppost, og på en så offentlig og relativt ydmygende måde? Det taler vi om med Casper Wichmann, cand. mag i Kina-studier og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina.

Den amerikanske førstedame har fuldendt sin tur til Afrika, og særligt et stop på turen har skabt røre. Iført ridestøvler, hvid skjorte og kakhi bukser og den episke såkaldte Pith Helmet, en rund, bredskygget safari-hjelm i hvid, spankulerede Melania Trump nemlig rundt i en for kenyanerne meget mærkelig og noget komisk tidslomme, da hun i fredags tog på safari i det store østafrikanske land. Hvad der muligvis af Melania blev opfattet som særlig savanne-æstetik, svarer lidt til at kinesiske og amerikanske turister tog vikinghjelme på, når de skulle på kultur-ferie her i Danmark. Bare lidt værre. Vi ser på sagen sammen med Thomas Amter, journalist med base i Nairobi.

Andre udsendelser