Datolinjen

11. oktober 2018

Alle lande i verden står over for en mental helbredskrise. Et hold af internationale eksperter konkluderer i en ny rapport, at når det kommer til mental sundhed, så er alle lande udviklingslande. Og det er utrolig dyrt for samfundet og resulterer i unødvendig lidelse. Vi ser på sagen sammen med Vibeke Koushede, seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet.

Pakistans nye fine premierminister, den tidligere hockey-superstjerne Imran Khan, har svunget kniven over en række internationale hjælpeorganisationer i landet. De har fået tilbagetrukket deres tilladelser til at arbejde i Pakistan og er blevet henvist til, at de kan søge om at etablere sig igen om 6 måneder. Det skridt bevidner meget om den nye administration derovre men den reflekterer også en global trend.

Tirsdag den 9. oktober debatterede medlemmerne af Folketinget den "årlige redegørelse om samarbejdet i Arktis" - en redegørelse som udenrigsminister Anders Samuelsen står bag.

Men redegørelsen havde sine mangler - kort sagt varetog den kun i meget ringe grad vores rigsfællers, Færøernes og Grønlands, politiske interesser. Det mener i hvert fald medlem af folketinget for partiet Tjodveldi på Færøerne, Magni Arge, som jeg tidligere i dag bad anmelde udenrigsministerens redegørelse.

 

Andre udsendelser