Datolinjen

12. oktober 2018

Over 40 millioner mennesker i verden anslås at leve deres liv som slaver i dag, hvilket er flere end på noget andet tidspunkt i historien. Det er et fælles problem i verden, som er underbelyst og underfortalt. En danskledet international fond, THE WHY Foundation, har sat sig for at ændre på det faktum. Fonden har produceret seks dokumentarfilm fra forskellige verdenshjørne, som sætter fokus på problemet. Vi taler med Mette Hoffmann Meyer fra THE WHY Foundation.

Det har været endnu en hård dag på det amerikansk aktiemarked, som lukkede for kort tid siden. Gårsdagens bemærkelsesværdige fald blev gentaget i dag, og den eneste trøst for amerikanerne er måske at tendenserne er global. Vi taler med Michelle Nørgaard, aktiestrateg hos Handelsbanken om aktiemarkederne og deres fremtid.

En stigende del af befolkningen i Sydkorea har valgt en tilværelse, hvor de spiser, drikker og bare sådan generelt lever for sig selv. En tilværelse som enlig er et aktivt tilvalg i Sydkorea, og det valg er så udbredt, at det har fået et navn: "Honjok". Anders Riel Müller, forsker ved Nordisk Institut for Asienstudier med fokus på Sydkorea, gør os klogere på fænomenet. 

Andre udsendelser