Datolinjen

19. oktober 2018

Denne uge skulle have været en skæbneuge for Storbritanniens vej ud af EU. Men allerede i starten af denne uge blev forventningerne lagt ned. Topmødet ville ikke producere en fælles udtalelse. Som Europa-Parlamentets formand bemærkede, var der ikke noget nyt i briternes position efter EU ledernes middag i dag. Bjarke Møller, direktør for tænketanken Europa, gør os klogere på, hvad de er tilbage af forhandlingerne, og hvilke vigtige datoer vi skal huske.

På lørdag d. 20. oktober er der parlamentsvalg i Afghanistan. Valget skulle være holdt for to år siden, i oktober 2016. Det blev imidlertid udskudt til juli i år, og senest til oktober. Vi taler med David Vestenskov, konsulent ved Forsvarsakademiet, som gør os klogere på, om nok afghanere går til stemmeurnerne, og om valgsvindel kan undgås for at resultatet kan godkendes.

Som altid runder vi ugen af med en positiv nyhed om, hvordan det – trods alt – går den rigtige vej i verden. For første gang nogensinde lever under ti procent af verdens befolkning under den internationale fattigdomsgrænse. Det viser en ny rapport fra Verdensbanken. Vi taler med Thomas Ravn-Pedersen, chefredaktør på Verden Bedste Nyheder.

Andre udsendelser