Datolinjen

1. november 2018

Trump-administrationen har fremlagt en plan for, hvordan man vil stoppe krigen i Yemen. Fredsplanen inkluderer en våbenhvile inden for 30 dage og forhandlinger mellem de involverede parter - med FN som mægler. Forhandlingerne skal angiveligt foregå i Sverige allerede i november måned. Og USAs forsvarsminister, James Mattis siger, at Saudi Arabien og deres allierede i Emiraterne i hvert fald er klar til at forhandle. Vi vender sagen med Søren Hebbelstrup, ansat på Institut for sprog og kultur ved Forsvarsakademiet, Phillip Christian Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com.

I disse tider hører vi alle meget om højrenationale strømninger og dertilhørende partier, som vinder frem rundt omkring i Europa (og verden generelt). I Tyskland hedder partiet Alternative Für Deutschland. For lidt over et år siden blev de landets tredjestørste parti og kom for første gang ind i den tyske forbundsdag. Og ved de seneste delstatsvalg i henholdsvis Bayern og Hessen, var vælgernes opbakning igen solid. Men de højrenationale strømninger har også pendanter på den anden side af det politiske spektrum, som i den grad også vinder frem. I Tyskland kan man bare kaste et blik over på det miljøvenlige parti Die Grünen. Partiet var blandt de store vinder ved valget i delstaten Hessen i søndags. Vi taler med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Berlin.

Et lille mirakel eller en revolution indtraf i dag i Islamabad, Pakistans hovedstad. Højesteret omstødte den dødsdom som to lavere retsinstanser havde lagt ned over en kristen kvinde for blasfemi, og beordrede kvinden, Aasia Bibi, løsladt. Sagen har vakt opsigt pga. bevisets stilling og straffen. Dødsstraf pga. fornærmelser imod profeten, og frifindelsen i dag har også mobiliseret protester landet over fra konservative miljøer. Vi taler med Hassan Kilde Badwa, konsulent.

Andre udsendelser