24syv Morgen

1. november 2018 - kl. Nepotisme i Forsva

Hærchef Hans-Christian Mathiesen er anklaget for nepotisme, og nu indleder Forsvarsministeriets Auditørkorps en strafferetlig efterforskning i sagen. Vi taler med chefredaktør på forsvarsmediet olfi.dk, Peter Ernstved Rasmussen, der har gravet disse sager om mulig nepotisme frem, og som fremhæver endnu et eksempel på en sag om nepotisme i Forsvaret.

Man kan ikke spise suppe og kartofler hver dag. Det siger Vahid Rahmati, der er beboer på udrejsecenter Sjælsmark. Derfor har de afviste asylansøgere, der bor på udrejsecentret, nu besluttet sig for at boycotte centrets kantine i de næste fem dage. De henter stadig frugt og mælk, men alt andet mad bliver afleveret af danske frivillige.

Mere end 200 fillippinske lastbilchauffører lever under kummerlige forhold i Padborg, og nu råber politikere fra begge fløje, 3F og flere brancheorganisationer op. Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for folkebevægelsen mod EU, har besøgt fillippinernes hjem, og har med egne øjne set hvor beskidt der er. Men det er ikke kun chaufførernes hjemlige forhold, der er problemer med – også arbejdsforholdene er under kritik, fortæller brancheleder for transport i 3F Aabenraa, Jørn Christensen.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl