24syv Morgen

1. november 2018 - kl. Ung mands død ble

I januar 2016 døde en 23-årig mand i et dansk fængsel – få dage efter han havde været bæltefikseret i ni døgn. Manden døde af en blodprop, som ifølge flere eksperter kan skyldes bæltefikseringen. I over to år har myndighederne undladt at fortælle offentligheden om sagen, og i dag kan vi fortælle, at end ikke mandens advokat fik at vide, at hans klient var død. Faktisk var det en journalist her fra Radio24syv, der ringede til advokaten i foråret og fortalte det. Vi taler med den afdødes advokat Jan Torp Hansen.

Flaskesamleren Francis fra Nigeria har en kuffert liggende i Folkets Park på Nørrebro. I kufferten ligger hans tøj og gaver til hans familie i Nigeria. Han kan nemlig ikke cykle rundt med alle sine ting. En dag, mens Francis er ude at cykle, kommer politiet forbi parken og smider Francis og andre flaskesamleres ejendele ud. Vi taler med Maja Hansen, der er jurist ved Gadejuristen, som siger, at det ikke er politiets opgave at rydde op på gaderne, og så taler vi med vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz, der indrømmer, at politiet begik en fejl.

Uffe Elbæk har fløjet 40 gange på fire år. Nu bliver Alternativet kritiseret for ikke at leve op til de standarder, som de selv er gået til valg på. Har Uffe Elbæk rejst for meget? Det spørger vi René Gade fra Alternativet om.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl