24syv Morgen

1. november 2018 - kl. I job efter 25 år

58-årige Hanne fra Nykøbing Falster havde været arbejdsløs i 25 ud af de sidste 28 år, da vi talte med hende tilbage i februar. Dengang var der en lytter, som skrev ind, og tilbød hende et husholdningsjob på et opholdssted 12 timer om ugen. I dag vender vi tilbage med gode nyheder – for Hanne er nu ude af kontanthjælpssystemet og har for første gang i over 25 år fået en lønseddel, hvor ikke én krone er kontanthjælp eller dagpenge. Vi taler med Hanne om de gode nyheder, og så ringer vi til hendes chef.

I januar 2016 døde en 23-årig somalisk mand i et dansk fængsel. Manden havde været bæltefikseret i ni dage umiddelbart op til dødsfaldet, og eksperter vurderer, at bæltefikseringen kan være skyld i den blodprop, som den 23-årige døde af. Rosa Lund, der er retsordfører i Enhedslisten, har rejst en del spørgsmål til justitsministeren angående sagen, særligt fordi dødsfaldet først er nået ud til offentligheden over to år efter dødsfaldet, og hun stiller spørgsmålstegn ved, om hemmeligholdelsen har været overlagt.

Millionsvindleren Britta Nielsen kunne være opdaget – og dermed stoppet – tidligere. Tilbage i 2012 blev det daværende bagmandspoliti nemlig advaret af en bank om nogle mistænkelige transaktioner fra en konto i social- og integrationsministeriet til Britta Nielsens konto. Disse oplysninger blev dog ikke yderligere efterforsket.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl