Datolinjen

13. november 2018

En lang række asiatiske ledere mødes i denne uge til et topmøde i Singapore. Her vil de asiatiske ledere blandt andet forsøge at lande en omfattende handelsaftale uden USA. Vi ser nærmere på dagsordenen for topmødet sammen med Peter Thagesen, underdirektør, Dansk Industri.

Præsidenten i Tanzania, John Magufuli, har i dag indsat hæren for at opkøbe cashewnødder. Hans rationale er følgende: hvis private cashew-opkøbere ikke vil betale landets bønder en ordentlig pris, så vil staten. Og derfor er hæren i dag sendt ud i store lastbiler for at opkøbe høsten, og dermed gribe direkte ind i det fri marked. Vi taler med Holger Bernt Hansen, professor emeritus ved Afrikastudier på Københavns Universitet, Mads Wegner Hove, programansvarlig hos Mellemfolkeligt Samvirke.

Det Dubai-baserede flyselskab Emirates stopper som hovedsponsor for fodboldklubben Paris Saint-Germain. Og meget tyder på, at beslutningen bunder i en storpolitisk konflikt på den arabiske halvø. Paris Saint-Germain er nemlig ejet af et Qatar-baserede investeringsselskab. Og der er et rigtig dårligt forhold mellem netop Qatar og så en stor saudisk ledet koalition, som De Forenede Arabiske Emirater, hvor Emirates altså har base, er en del af. Vi stiller skarpt på sagen sammen med Oscar Rothstein, fodboldskribent på Zetland.

Andre udsendelser