Datolinjen

14. november 2018

Den britiske premierministers kontor i Downing Street oplyste her til aften, at der er enighed om en brexitaftale på såkaldt teknisk niveau. Theresa May har derfor inkaldt sit regeringskabinet til møde om brexit i morgen. På mødet skal ministrene drøfte udkastet til aftalen. Samtidig sidder irske ministre og EU-landenes ambassadører i Bruxelles også til møde. Slutspillet om brexit er for alvor i gang. Vi taler med Ole Helmersen, lektor ved CBS, EU-ekspert.

Røgfyldte gader med væltede elmaster, forkullede træer og totalt udbrændt biler. Det ligner billeder fra en krigszone. Men det er billeder fra den califoniske by Paradise, der ligger 300 kilometer nordøst for storbyen San Fransisco i USA. Det er ét billeder ud af mange fra de voldsomme brande, der lige nu hærger den amerikanske delstat. Vi taler med Jesper Theilgaard, selvstændig klimaformidler, som fortæller om, hvorfor brandene er særligt slemme i år, og Dennis Koors, dansker bosat i Californien, som beretter om hans oplevelser.

Tidligt fredag morgen i sidste uge skete der noget mystisk i luften over Irland. Flere forskellige piloter i komercielle rutefly så noget, de ikke kunne forklare. Lysende, blikende objekter, der fløj unaturligt tæt på Shannon Lufthavn. Vi taler med Thomas Djursand, journalist på Ingeniøren og flyfartsekspert om, hvad det var, der blev set. 

Andre udsendelser