24syv Morgen

14. november 2018 - kl. Inhabilitet i Fors

For nylig fortalte vi her på Radio24syv historien om 23-årige Shaarmarke fra Somalia, som døde i Vridsølille Fængsel efter at have været bæltefikseret i ni døgn i træk. I dag ser vi nærmere på forholdene i Vridsløselille Fængsel, hvor Shaarmarke sad. Vi taler med Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet, og Rasmus Andersen, områdechef i Kriminalforsorgen, om sagen.

Både forsvarschef Bjørn Bisserup og departementschefen i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, bliver nu kritiseret af Kammeradvokaten for i forskellige sager ikke at have fortalt om familierelationer og kæresteforhold. Vi taler med Peter Ernstved Rasmussen, redaktør og journalist på netmediet Olfi.dk, om inhabilitet i Forsvarets top.

Omkring 700 gymnasieelever demonstrerede i går ved Svendborg Gymnasium mod den nye fraværsordning, som Undervisningsministeriet startede op i sommers for at nedsætte fraværsprocenten på de gymnasiale uddannelser. Vi taler med Fabian Davidsen, næstformand i elevrådet på Svendborg Gymnasium, og Henrik Dahl, undervisningsordfører for Liberal Alliance.