24syv Morgen

15. november 2018 - kl. Fangeflugt fra fæ

Den 1. august flygtede en terrormistænkt indsat fra Vestre Fængsel, og ifølge Rigspolitiets redegørelse står det nu klart, at det var en lang række personlige fejl og fejl i procedurer, der var skyld i fangeflugten. Blandt andet fremgår det, at den unge mand, som den terrormistænkte byttede plads med, var cirka 20 år yngre end den terrormistænkte, og alligevel opdagede fængselsbetjentene ikke forbytningen.

Israels forsvarsminister forlader regeringen sammen med resten af sit parti. Det meddelte han i går. Årsagen er en våbenhvile, der er indgået med Hamas i Gaza. Men normalt er våbenhvile jo en god ting – så hvorfor får det forsvarsministeren til at forlade regeringen? Det spørger vi journalist Emil Arenholt Mosekjær om, som befinder sig i Israel netop nu.

Vi tegner et billede af situationen ved grænsebyen Tijuana mellem USA og Mexico, hvor flere hundrede centralamerikanske migranter nu befinder sig for at søge asyl i USA. Vi taler med journalist Peter Keldorff, der befinder sig nær Tijuana.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl