24syv Morgen

15. november 2018 - kl. Direktør på ARoS

Kunstmuseet ARoS i Aarhus har udtalt, at det altid betaler kunstnere for optrædener og nye værker til udstillinger. På Radio24syv har vi dog talt med flere kunstnere, der fortæller, at de ikke er blevet betalt. To kunstnere har endda stået frem og fortalt, at de blev betalt med en julelysestage fra gavebutikken. Nu svarer direktør på ARoS Erlend Høyersten endelig på kritikken.

DSBs skilte i togkupéernes familiezone er en ommer. Det mener Dansk Kvindesamfund. Skiltene viser nemlig en mand, der står stille, som har bukser og trøje på. Ved siden af står der en kvinde. Hun har kjole på, og så står hun med et barn i hånden. Derudover er der tre buede streger ved siden af hendes hoved, som om hun siger noget. DSB har nu udmeldt, at skiltene var en testversion, og nu bliver de erstattet af et nyt skilt, der viser en mand og en kvinde begge med et barn i hånden. Vi ringer til Helena Hansen, næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund.

Retssagen mod verdens mest berygtede narkogangster ”El Chapo” begyndte i går i New York, men vejen til retssagen har været lang og besværlig. Det har nemlig været svært at finde personer, som turde være jurymedlemmer – et medlem af juryen brød sågar sammen i gråd, da hun fik at vide, at hun var blevet udvalgt. Weekendavisens Latinamerikakorrespondent Magnus Boding Hansen fortæller mere om sagen.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser