Datolinjen

16. november 2018

Det ville næsten have været alt for ordentligt, hvis Theresa Mays ministre rent faktisk havde ment, hvad de sagde på det 5 timers lange regeringsmøde i går, og også i dag havde bakket aftalen om EU op. Dagen i dag har været præget af ministerafgange, lange knive og høje sø i Underhuset. Men Theresa May bliver ved, lover hun. Vi taler med Morten Løkkegaard, Venstres MEP i Europaparlamentet og næstformand i den liberale gruppe ALDE og Rune Wriedt Larsen, London-korrespondent på Børsen.

I en lille bugt nær den russiske by Nakhoda har mere end 100 hvaler været fanger i noget, der minder om et fængsel. Byen ligger ca 100 kilometer fra grænsen til Kina - på den russiske østkyst lige nord for Nordkorea. Lokale medier har afsløret, at 90 hvidhvaler og 11 spækhuggere har været indespærret i beholdere i vandet. Vi taler med Carl Kinze, hvalekspert. 

LGBT personer i Indonesien er under angreb. En bølge af anholdelser, chikane og hård offentlig retorik har ramt de her mennesker - i et land, som ellers tidligere ar været meget mere favnende. Alt sammen er opildnet af embedsmænd og politikere. Vi taler med Kyle Knight, LGBT researcher med fokus på Indonesien. 

Andre udsendelser